top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Līgatnes papīrfabrika

13. maijā 6.d klases skolēni programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros devās uz Līgatnes papīrfabriku. Skolēniem bija brīnišķīga iespēja apskatīt Līgatnes papīrfabriku no iekšpuses, iepazīties ar tās vēsturi un papīra ražošanas principiem, kā arī apmeklēt vēsturiskā papīrfabrikas strādnieku dzīvokli.


Interesantākā ekskursijas daļa bija aizraujošā orientēšanās spēle “Papīrfabrikas ciemata noslēpumi”, kas ilga apmēram divas stundas. Klase sadalījās divās daļās un sacentās savā starpā, pildot 15 interesantus uzdevumus. Šīs spēles laikā tika apskatītas alas, tiltiņi, kanāli un slūžas, kas atrodas papīrfabrikas ciematiņā.


Ekskursijas beigās 6.d klase bija sagurusi, bet priecīga par iespēju apmeklēt vienu no Latvijas skaistākajām vietām – Līgatni.

6.d klase

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

Izzinot vēsturi Varakļānos

Spītējot drēgnajam laikam un nelabvēlīgajai prognozei, šī gada 20.maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 4.e klase devās ekskursijā uz Varakļāniem, lai noskaidrotu, kas ir grāfs Borhs un kāda ir viņa saistība

bottom of page