top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Izzinot vēsturi Varakļānos

Spītējot drēgnajam laikam un nelabvēlīgajai prognozei, šī gada 20.maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 4.e klase devās ekskursijā uz Varakļāniem, lai noskaidrotu, kas ir grāfs Borhs un kāda ir viņa saistība ar Varakļāniem.

Nonākot Varakļānu pilī jeb tagadējā Varakļānu muzejā, skolēnus sagaidīja atsaucīgi un zinoši muzeja darbinieki, kas laipni izrādīja muzeja telpas, kurās bija iespēja ielūkoties seno lietu izstādē, izzināt Varakļānu vēsturi, ielūkoties pils kapelā, dabas stūrītī, kur bija apskatāma ekspozīcija " Purvs dzīvībai", un apskatīt Gitas Palmas gleznu izstādi " Stirniene - Varakļāni".

Kad skolēni bija iepazinuši Varakļānu muzeju, tad devāmies netradicionālā izbraucienā pa pilsētu. Kāpēc netradicionālā? Tāpēc, ka ekskursija pilsētā norisinājās braucot ar skrejriteņiem.

Neraugoties uz to, ka visu ekskursijas laiku aumaļām lija lietus, skolēni izmirka un nosala, viņiem patika aktīvā un izzinošā ekskursija Varakļānos.


Daira Voičonoka

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page