top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Nacionālā botāniskā dārza apmeklējums

2022.gada 27.maijā 8.c klases skolēni ar programmas “Latvijas skolas soma” atbalstu devās mācību ekskursijā uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī.


Ekskursijas laikā bērni iepazina Botāniskā dārza oranžērijas augu daudzveidību un modernās siltumnīcas tehniskās iespējas. Ekskursijas laikā skolēni pildīja pētnieciskos uzdevumus, meklējot, salīdzinot, pētot un aprakstot oranžērijas augus, atpazīstot tos pēc dažām pazīmēm, nosakot, kā oranžērijā tiek nodrošināti augiem nepieciešamie apstākļi.


Aizraujoši bija piedalīties grupu darbā, kur vajadzēja orientēties pēc kartes un pildīt uzdevumus par ziedošiem augiem, pievērst uzmanību ziedkopu veidiem un to apputeksnēšanas procesiem.


Ekskursijas laikā bērni pozitīvi uzlādējās un ar laimes sajūtu devas mājās.


Klases audzinātāja Marina Voitenko

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

Izzinot vēsturi Varakļānos

Spītējot drēgnajam laikam un nelabvēlīgajai prognozei, šī gada 20.maijā Jēkabpils 2.vidusskolas 4.e klase devās ekskursijā uz Varakļāniem, lai noskaidrotu, kas ir grāfs Borhs un kāda ir viņa saistība

bottom of page