top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Atsauksmes par leļļu izrādi „ZIVS CEPURE”



Šajā mācību gadā, 4.aprīlī, mūsu skolā - Jēkabpils 2.vidusskolā, atbrauca ciemos Leļļu teātris. Mēs visi - gan pieaugušie, gan skolēni ar nepacietību gaidījām šo pasākumu. Pasākums notika skolas aktu zālē, kur speciālās klases bērni kopā ar 1.b klases skolēniem noskatījās Leļļu teātra izrādi “Zivs Cepure”.


Pirms izrādes sākuma mēs ar bērniem atkārtojām uzvedības noteikumus sabiedriskās vietās – kā vajadzētu uzvesties teātrī un koncertos. Es jau pati, ne pirmo reizi, skatos šī teātra uzvedumus, un varu droši pateikt, ka Leļļu teātra līmenis aug burtiski ar katru izrādi!


Sižets aizraujošs, mūzika un noformējums krāšņs un tīkams, aktierspēle augstākajā līmenī. Bērni uzmanīgi sekoja, ko rādīja un emocionāli stāstīja aktieri – lelles “Rūķīši”.


Gabriela ar prieku skatījās un klausījās ar savu mammu kopā, un izrādīja pozitīvās emocijas. Gļebs ar smaidu novēroja visu, kas notika uz skatuves un viņa mamma, asistente, palīdzēja dēlam saprast sižeta jēgu.


Pēc izrādes beigām, kad parādījās aktieru sastāvs, kurš “izrunāja” lelles Rūķīšus, visi bērni draudzīgi un skaļi aplaudēja aktieriem. Manuprāt, tas ir viens no pasākumu veidiem, kurš ļoti labi ietekmē personības vispusīgo attīstību un iedod iespēju bērniem ar īpašam vajadzībām socializēties skolas vidē.

Irina Gurtiņa

 

4.aprīlī Jēkabpils 2. vidusskolas 2.d klases skolēniem bija iespēja noskatīties programmas ‘’Latvijas skolas soma” piedāvāto leļļu teātra izrādi “Zivs cepure.” Izrādē darbojās īpaši apdāvināta cepure, strīpaina Tīģerzivs, kas zina visu, rūķi – Rūcītis, Ķērpītis, Diļļuks, rūķu meitene Roze, Bite, Lācis, neliels bariņš ļoti bīstamu un ar lejkannām bruņotu Gurķu, pelēks Mākonis un kāda ļoti uzbāzīga, bet no sabiedrības izolēta Radība.


Rūķu ciemā viss rit savu gaitu, un katrs rūķis pilda savus pienākumus līdz brīdim, kad no upes tiek izzvejota dīvaina cepure. Šī cepure ļauj Rūķiem iegūt visus labumus bez mazākās piepūles. Rūķi ļoti labprāt to izmanto.


Noskatoties leļļu izrādi, bērni guva mācību, ka dzīvē nevar iegūt visus labumus bez darba. Skolēni mācās saprast, ka viss, kas ir ap mums, savu vērtību iegūst tikai tad, kad mēs tam veltām savu laiku un darbu.

Klases audzinātāja Aija Lapuha

 

Kas tad tas? Skolas gaitenī parādījušas krāsainas dekorācijas! Vai tiešām teātris? Jā, beidzot varēsim noskatīties teātri!


Un tā – 4. aprīlī 1.m klases skolniekiem bija iespēja noskatīties izrādi ‘’ Zivs Cepure’’ skolā.


Izrādē darbojās īpaši apdāvināta cepure, strīpaina Tīģerzivs, daži rūķi, kā arī uzmācīga bite, lācis, neliels bariņš ar lejkannām apbruņotu gurķu, mākonis un kaut kāda no sabiedrības izolēta Radība.


Darbība norisinājās rūķu ciemā. Katram rūķim ir savi pienākumi.


Un tad kādā dienā no upes tika izzvejota dīvaina cepure. Kas ir šī cepure? Kāpēc dīvaina? Cepure ļauj rūķiem iegūt visus labumus bez piepūles.


Taču, vai rūķi saprot, ka bez piepūles iegūtie labumi var sabojāt visu rūķu pasauli? Tas bērniem bija uzdevums noskatoties izrādi!


Izrādes norisi spilgtināja košās dekorācijas un pašās beigās….zeķe!


Saņemtā zeķe bija kopīgi klasē jāžāvē, par ko bērniem bija prieks un jautrība!


1.m klase un klases audzinātāja Dace Pauļuka

 

2022. gada 4. aprīlī Jēkabpils 2. vidusskolas 1.b klases skolēni apmeklēja biedrības “Latvijas Leļļu teātra klubs” izbraukuma leļļu izrādi ,, Zivs cepure”.


Rūķu ciemā viss rit savu gaitu un katrs Rūķis pilda savus pienākumus līdz brīdim, kad no upes tiek izzvejota dīvaina cepure. Cepure ļauj Rūķiem iegūt visus labumus bez mazākās piepūles, un Rūķi ļoti labprāt to izmanto.


Beigās Rūķi saprot, ka viss, kas ir ap mums, savu vērtību iegūst tikai tad, kad mēs tam veltām savu laiku un darbu. Bez piepūles iegūtie labumi var sagraut Rūķu ciema mierīgo pasauli.


Izrādē nedaudz mūzikas un vairākas nepaklausīgas lelles. Izrāde bērniem patika.


1.b klases audzinātāja Vija Stepa

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page