top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Ceļojums virtuālajā pasaulē

Skaistā maija dienā, kad zied un smaržo ceriņi un daba vilina ikvienu, ir dienas, kad vēsais laiks ļauj baudīt jaunās tehnoloģijas. Tā 20. maijā programmas „Latvijas skolas soma” ietvaros Jēkabpils 2. vidusskolā viesojās SIA „P.N.R” ar nodarbību „Es saprotu literāro daiļdarbu caur mākslu”. Tā pavisam netradicionālā veidā 1.b, c, d, e un 3.a klases skolēniem deva iespēju palūkoties un literāro daiļdarba būtību, mākslu un mūziku. Pirmājām klasēm šis bija īpašs pasākums, jo daudzi no viņiem pirmo reizi skatījās filmu ar virtuālās realitātes brillēm.


Mūsdienu moderno pasauli grūti iedomāties bez tehnoloģijām. Nodarbība, kas ļauj bērniem iepazīt mākslu, izmantojot tehnoloģiju iespējas, – tieši tāda bija leļļu un animācijas izrāde, ko skolēni skatījās, izmantojot virtuālas realitātes brilles. Izrāde paplašināja zināšanas par mākslas pirmsākumiem un mākslinieka lomu. Skolēniem bija iespēja iepazīsties ar mūsdienīgiem mākslas izpausmes līdzekļiem, iepazina mākslinieku, kurš ar tehnoloģiju palīdzību apvieno mākslu un mūziku. Virtuālās realitātes nodarbība sniedza iespēju ne tikai sadzirdēt, bet arī ieraudzīt mākslas vēsturi un apkārtējo vidi. Nodarbības laikā, skolēni ļoti aktīvi un emocionāli dzīvoja līdzi notiekošajam. Skolēni bija pārsteigti, cik daudz spēj dot virtuālās realitātes brilles, cik apkārt viss liekas dīvains un pārsteidzoši interesants.


Skolēniem ļoti patika šī nodarbība, kas deva daudz jaunu iespaidu un zināšanu, ko iepriekš nebija dzirdējuši. ”Mums patika iejusties virtuālajā pasaulē, mēs gribam vēl!’’, teica skolēni pēc nodarbības. Gaidīsim vēl ciemos P.N.R.” pārstāvjus ar jaunām nodarbībām!

Ilona Bikovska

Anita Ščegalkova

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page