top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

“Dzelzceļš un Tvaiks”

2022. gada 26.maijā 4.d. klase devās mācību ekskursijā. Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” atrodas Gulbenes dzelzceļa stacijā – vēsturiskā ēkā, kas ir Latvijas kultūrvēsturiskā un industriālā mantojuma attīstības liecība. Dodoties ekskursijā, skolēniem bija iespēja izzināt vēsturisko mantojumu gan ekskursiju vadītāju stāstos, gan apskatot vēsturiskos eksponātus, kā arī ar centrā izvietotajām 30 interaktīvajām ierīcēm izzināt nozares attīstību un nākotnes tendences.


Skolēni varēja iejusties dzelzceļa mašīnistu lomā, kā arī iegūt biļeti braucienam uz sev izvēlētu sapņu galamērķi vai fotogrāfiju kā vēsturiskās lokomotīves vadītājam. Skolēni varēja iepazīt dzelzceļa profesijas, uzzināt par lokomotīvju attīstību un pasaulē modernāko un ātrāko vilcienu. Centrā bija iespēja noskaidrot, izmēģināt un redzēt, kā darbojas dīzeļdzinējs, trīša mehānisms un izbaudīt daudzas citas aizraujošas aktivitātes. Kopumā skolēniem ļoti patika šī ekskursija, jo bija daudz iespēju iesaistīties praktiskās aktivitātes.

Aija Ancāne

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page