top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Izzinošā un praktiskā nodarbība "Koka daudzveidīgā dzīve"

28. aprīļa dienā Jēkabpils 2.vidusskolā 1.u, 2.m un 5.i klases skolēniem bija iespēja piedalīties aizraujošā nodarbībā – programmas “Latvijas skolas soma” pasākumā "Koka daudzveidīgā dzīve".


Interesanti, saistoši, aizraujoši – tā var raksturot šo nodarbību, kuras laikā skolēni tika iesaistīti domāšanas, vērības un atjautības uzdevumos, iepazīstot Latvijas kokus – vienu no vērtīgajiem Latvijas dabas resursiem.


Bija bagātīgs stāstījums par kokiem Latvijā, par vērojumiem, kas saistīti ar prasmi tos atšķirt pēc struktūras, pēc krāsas, pēc skaņas. Tie tika demonstrēti, taustīti, aplūkoti, ošņāti, klausīti.


Iesaistoties sarunās, skolēni tika mudināti izteikt viedokli, dalīties ar pieredzi, piedāvāt savus risinājumus.


Praktiskajās nodarbībās skolēni apguva prasmi strādāt ar namdara darbarīkiem un izspēlēja dažādas aizraujošas rotaļas ar koka palīglīdzekļiem. Skolēni izmēģināja strādāt ar slīmestu, ēveli, cirvi, zāģēt ar divroci, būvēt akai grodus.


Skolēni darbus veica aizrautīgi, ar interesi un prieku. Šī diena smaržoja pēc kokiem. Skolēni saprata, ka katrs amats ir jāmācās. Ne viss pašam tik viegli veicas kā liekas, skatoties uz meistara darbošanos.


Klašu audzinātājas Aiva Avsjukeviča,

Līga Marķīza, Ilze Eglīte

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page