top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Kinolektorijs "Neiespējamais ir iespējams"Ā (ā€œA to B Rollerskiā€)

Jēkabpils 2. vidusskolas 9.a klase programmas ā€œLatvijas skolas somaā€ ietvaros izmantoja piedāvāto filmas online demonstrāciju un tikÅ”anos ar filmas varoni Raimondu Dombrovski un filmas veidotāju tieÅ”saistē.


ā€œNeiespējamais ir iespējamsā€ ir piedzÄ«vojumiem bagāts un jaunieÅ”us iedvesmojoÅ”s stāsts, kas vienlaikus ietver daudzpusÄ«gu tematiku, kas ir pielietojama skolas mācÄ«bu programmā ā€“ vēsture (laika posms no 1988 lÄ«dz 2014 gadam), Ä£eogrāfija (ASV, Kanāda, Meksika un Latvija), sveÅ”valoda - filma ir latvieÅ”u un angļu valodā (ar LV subtitriem), sports (biatlons un roller-slēpoÅ”ana, Olimpiskās spēles) un visu beidzot ā€“ filma ir stāsts par sportu un drosmi sasniegt savus mērÄ·us.


Skolēniem attālinātajā mācību procesā bija iespēja noskatīties filmu ģimenes lokā. Skolēniem bija sniegta iespēja piedalīties intervijā ar galveno varoni, uzdot jautājumus un saņemt interesantas atbildes. Stāstījums bija par tā vēsturiskā PSRS laika sistēmu un autora ieskatu, kā tas viss notika sportā.


Skolēni atsauksmēs atstāja pozitÄ«vas atziņas, akcentējot galvenā varoņa mērÄ·tiecÄ«bu, jo tas tieŔām ir grÅ«ti ā€“ sekot savam mērÄ·im , nepadoties, nezaudēt ticÄ«bu sev. Skolēni rakstÄ«ja, ka patÄ«k biatlons kā sporta veids, kas Å”ajā filmā ir spilgti attēlots un galvenā varoņa drosme ceļot.


Filmas atslēgas vārdi: patriotisms, mērķtiecība, drosme, neatlaidība, rūdījums, empātija, tolerance.


Paldies par iespēju iegūt motivāciju sasniegt savus sapņus!


9.a klases audzinātāja Vēsma Madžule

Senās spēles ā€œSēļu sētāā€

Ir klāt mācÄ«bu gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnÄ«juÅ”i atpÅ«tu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājuÅ”ies, dziedājuÅ”i un priecājuÅ”ies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page