top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Koncertlekcija “Lāčplēša dienā” 4.i klasē

Valsts svētku nedēļā 4.i klases skolēni noskatījās audiovizuālu koncertlekciju “Lāčplēša dienā”, ko piedāvāja projekts Skolas soma.


Tas bija muzikāls stāsts par Latvijas vēstures notikumiem Lāčplēša dienā, kas šodien tiek svinēta, atceroties un godinot visus, kuri izcīnījuši neatkarīgu Latvijas valsti.


Skolēni gan klausījās latviešu komponistu radīto patriotisko mūziku, fragmentus no Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis”, kā arī mūziku no vēsturiskām latviešu kino filmām: "Rīgas sargi", "Baigā vasara", "Nameja gredzens", "Vella kalpi" un "Pūt, vējiņi”, gan uzzināja informāciju par Lāčpļēša dienu, klausoties stāstījumu, kurš tika papildināts ar vēsturiskiem fotouzņēmumiem un video fragmentiem.


Pēc koncertlekcijas noskatīšanās skolēni izpildīja darba lapas, kurās varēja gan pārbaudīt sevi, cik uzmanīgi skatītāji viņi bijuši, gan izteikt savu viedokli par redzēto un dzirdēto.


Skolēni rakstīja, ka viņiem patika dziesmas un stāstījums par Latvijas vēsturi, ka viņi uzzināja, kas ir Lāčplēša diena, kā Latvijas karavīri cīnījās par Latvijas brīvību, kas ir autors Latvijas karogam.


4.i klases audzinātāja Solvita Ukre

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page