top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Pasauli var iepazīt caur dažādām sajūtām

Updated: Jan 7, 2022

Pasauli var iepazīt caur dažādām sajūtām- smaržu, garšu, ožu, redzi un tausti. Daudzas klases gan novembrī, gan decembrī jaunas sajūtas atklāja caur smiltīm. Projekta “Skolas soma” ietvaros skolēni iepazinās ar smilšu kino mākslu.


Kā viens sižets plūstoši pāriet nākošajā, kā gaisma un smiltis mijiedarbojas, lai rastos stāsts, to visu varēja skatīties videofilmā. Projekts skolēniem piedāvāja iespēju izjust, kā daudzkrāsainās smiltis viegli plūst caur pirkstiem un klājas uz īpaši sagatavotas lipīgas virsmas, atstājot košus un interesantus stāstus par Latviju.


Katrs skolēns izveidoja savu stāstu, savas mājas- Latviju.


Linards: ”Mēs šodien esam tuvāki dabai, jo vasarā bieži spēlējamies smiltīs. Man tas ļoti patīk! Esmu zīmējis jūrmalas smiltīs ar pirkstu, bet šis smilšu kino patīk vairāk, jo ir daudz krāsu.”

Dāvis: ”Darbojoties ar smiltīm, nejutu, kā paiet laiks. Tas līdzinās smilšu terapijai. Gribētu to darīt vēl un vēl!”


Paldies projektam ”Skolas soma” par iespēju mākslu redzēt, sajust un radīt! Klases audzinātājas Judīte Januškeviča, Alda Sperga, Līvija Karaseva, Anna Kurme

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page