top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Zemūdens burbuļu izrāde

Iluzionistu Pecolli veidotā mūsdienu cirka izrāde “Zemūdens burbuļu izrāde” ar oriģināliem izteiksmes līdzekļiem izstāsta ļoti aktuālu stāstu par to, kā cilvēks pats atklāj un attīsta savu potenciālu. Visa izrādes darbība notiek it kā zemūdens pasaulē, un galvenais izrādes mākslinieks Mr. B (vadošais pantomīmas mākslinieks Latvijā Pēteris Rimss) izrādes laikā sastopas ar vairāk vai mazāk reāliem zemūdens iemītniekiem un, pateicoties viņiem, uzzina daudz vairāk pats par sevi, lai izrādes beigās saprastu, ka laime nav jāmeklē nekur ārpusē, bet katram sevī pašā, un mums ir dotas visas iespējas to paveikt.


Izrādē izmantoti dažādu skatuves mākslas jomu elementi, t. sk., cirka māksla (ziepju burbuļu māksla, burvju māksla, akrobātika, žonglēšana utt.), aktiermeistarība, zīmēšana ar smiltīm, deja, pantomīma, kā arī specefekti un oriģināla skatuves scenogrāfija. Skolēnus aizrāva triki un īpaši - triki ar dūmiem, tika izmantotas jaunākās lāzeru tehnoloģijas, sniegputeņu lielgabali, zemo dūmu paklājs, ar dūmiem pildītu ziepju burbuļu mašīnas, ziepju putu specefekti, optiskās ilūzijas. Visi kā viens saka: ja būtu klātienē, tad būtu labāk nekā tiešsaistē. Daudziem skolēniem nepatika sākums, ievads. Patika burbuļu šovs un šovs ūdensvalstībā. Tāpat arī lokanais vīrs, kurš līda kastē, un atrakcijas balona apvalkā, atsevišķas vietas bijušas smieklīgas un palikušas atmiņā.


Skolēni izsecināja, ka klātienē tas būtu bijis labāk pārredzams. Tā mums visiem ir jauna pieredze, kurā ar tehnoloģiju palīdzību ļaujamies kultūras/mākslas baudīšanai.

 

Skolēni izteica savas atsauksmes par redzēto teātra izrādē.


Polina Alimkina: ”Šajā izrādē bija interesanti vērot akrobātiskos šovus, burbuļu šovu, iluzionistu trikus. Ļoti skaists bija izrādes noformējums un krāšņie tērpi.”


Normunds Mūrnieks: “Mani pārsteidza triki, tādus vēl nebiju redzējis.”


Darina Lukjanova: ”2018.gadā “Zemūdens burbuļu izrāde” kļuva par labāko izrādi visai ģimenei. Nu gan iespaidīgi!”


Paldies programmai “Latvijas skolas soma” par lielisko iespēju aizraujoši ceļot!


5.a klases audzinātāja Vineta Mežaraupe

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page