top of page
  • Writer's pictureJēkabpils 2. vidusskola

Ģitāras anatomija ar Mārci Auziņu

2021. gada 17. decembrī Jēkabpils 2. vidusskolas 4.m klasei programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros organizēta digitālā video lekcija “Ģitāras anatomija ar Mārci Auziņu”.


Šajā lekcijā skolēni uzzināja par ģitāras kā mūzikas instrumenta evolūciju pasaulē un Latvijā. Skolēni guva gandarījumu, redzot un dzirdot dažādu instrumentu vizuālos un audiālos efektus. Instrumentu skaņas aizkustināja arī mazās bērnu sirsniņas. Skolēni uzklausīja Mārča emocionālo stāstījumu par instrumentu balsīm un sarežģīto valodu. Skolēni uzzināja arī Latvijas ģitāras pionieru vārdus, kuri nu jau ir zināmi kā leģendas. Mārcis sniedza ieskatu ģitāristu profesijas aizkulisēs, kas atklāja gan pozitīvās, gan negatīvās šajā jomā dzīvojošo un strādājošo meistaru nianses. Skolēniem bija iespēja dzirdēt Latvijā izdotas ģitāras solo ierakstus un izbaudīt šī instrumenta noslēpumaino un pasakaino skaņu efektu. Caur spēli uz instrumenta iespējams sadzirdēt mūziķa dvēseli, sāpes un dzīves šarmu. Lekcijas vadītājam izdevās aizskart bērnu smalkās dzirdes stīgas un mazās bērnu sirdis centās dzirdēt, sadzirdēt un redzēt, saudzēt šī mūzikas instrumenta un cilvēka sarunas.


Paldies par iespēju paplašināt skolēnu redzesloku, iepazīstot mūzikas instrumentu dažādību.


4.m audzinātāja Evija Spuriņa

Senās spēles “Sēļu sētā”

Ir klāt mācību gada noslēgums. Ir paveikts liels darbs un esam pelnījuši atpūtu savu draugu un klasesbiedru lokā. Tik sen neesam kopā rotaļājušies, dziedājuši un priecājušies. Visi labā noskaņojumā, c

bottom of page